Matched: plateselskap/(.*)

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Forte Music

Også kjent som: West Audio Music, West Audio Productions

West Audio Productions AS hadde sin aller første utgivelse allerede i år 2000, den offisielle cupfinalesangen for FK Viking, «Vikingtiå e tebage», fremført av Leif & Kompisane. Det hører med til historien at Viking tapte finalen, men vant vorspielet. Denne singelen ble utgitt på labelen Bendel Plader, som ikke lenger er i bruk. Målet var å gi ut lokal musikk i et platemarked som da var på vei ned. Salgs- og distribusjonsavtale ble inngått med Universal Music Norge.. Les mer..

West Audio Productions AS hadde sin aller første utgivelse allerede i år 2000, den offisielle cupfinalesangen for FK Viking, «Vikingtiå e tebage», fremført av Leif & Kompisane. Det hører med til historien at Viking tapte finalen, men vant vorspielet. Denne singelen ble utgitt på labelen Bendel Plader, som ikke lenger er i bruk.

Målet var å gi ut lokal musikk i et platemarked som da var på vei ned. Salgs- og distribusjonsavtale ble inngått med Universal Music Norge AS, og de ble medlem av FONO og GRAMO. Phonofile er samarbeidspartner for digitaldistribusjon.

Året 2003 ga de ut sin aller første DVD, AargangSvin, med Løgnaslaget. Den er til nå deres bestselger med 15 000 solgte enheter. Samme år ga de ut dobbel-DVD-en, Skyd di lerja, som er en fotballhistorisk reise sammen med Viking FK, med mange klipp fra klassiske kamper. De inngikk også en avtale med NRK Aktivum om å gi ut DVD-er og CD-er med lokalt innhold fra NRKs arkiver.

I 2005 skiftet de navn fra West Audio Music ANS til West Audio Productions ANS.

I 2006 overtok de selv salgs- og distribusjonsleddet og fikk en egen selger som reiste rundt i fylket med deres produkter. Deres CD-er og DVD-er var å se over alt, i dagligvarebutikker, platebutikker og på bensinstasjoner. Dette var et arbeid som krevde mye oppfølging og strukturerte selgere, noe selskapet dessverre slet med. De hadde sin egen distribusjon i nesten 2 år.

I Kulturhovedstadsåret 2008 var de tilbake hos Universal Music Norge AS og deres nyopprettede distribusjonslabel, Slagerfabrikken, som igjen skulle få gleden av å selge og distribuere West Audios lokale utgivelser. Samme år fikk West Audio sin første artist med på samle-CD-en McMusic-42 med Mias «Mallorcablusen». Selskapet var også med i produksjonen av minne-DVD-en for Kulturhovedstadsåret.

I 2009 ble West Audio Productions ANS gjort om til West Audio Productions AS. Deres første DVD-utgivelse fra Hordaland så dagens lys, dobbel-DVD-en No kjem dei tre siste med Vinskvetten. I tillegg ga de ut en etterlengtet samle-CD med Stavangerensemblet. Platedebutant Ole Alexander kom med singelen «Adle verdens finaste ting».

I mai 2010 åpner West Audio den første butikken for lokal underholdning, rogasnadder.no. Dette var en ren nettbutikk med over 1500 produkter innen musikk, film og litteratur.

2010 var også året hvor Leif & Kompisane slapp singelen «Sommaren e her», og ikke minst, på selveste nasjonaldagen, ble samleboksen Den komplette samlingen gitt ut. Det samme gjaldt suksess-showet til Hans Morten Hansen, «Hansenhjørna». Singel nummer to fra Ole Alexander, «Du vett kor du har meg», ble også sluppet dette året.

2011 er året da West Audio i tillegg til å gi ut lokale utgivelser med Pål Mangor Kvammen, Magnar Birkeland og Alan Skurtveit, tar turen ut i filmverdenen og gir ut dokumentarfilmen Strengt Hemmelig, og ikke minst Hurtigruten minutt for minutt. Sistnevnte er foreløpig også West Audios mest solgte DVD.

I 2012 slapp de den tredje singelen i Ole Alexanders trilogi Du såg bare meg. Deres første Blu-Ray-utgivelse, Flyshow, ble også gitt ut. I tillegg kom en ny nasjonalutgivelse med Telemarkskanalen minutt for minutt.

2013 begynte slik som 2012 sluttet, med utgivelse av en minutt-for-minutt-produksjon, denne gang fra Nordlandsbanen.

30.6.2013 var det kroken på døra for et 3 år langt butikkeventyr: Rogasnadder.no legges ned, og de hjelper i stedet NRK Rogaland med å slå et slag for lyren. West Audio Music, West Productions, West Audio Productions er nå Forte Music - en del av Forte Concept AS