Publisert 29. oktober 2014 av Audun Hagen

Oppdatert musikkleksikon gratis på nett!

Nå legger vi ut Norsk pop- og rockleksikon i ny utgave!

Rockheim – Det nasjonale museet for norsk populærmusikk, legger nå ut mer enn 1500 artikler om norske musikere på nettet. Snart ti år etter at standardverket Norsk pop- og rockleksikon ble utgitt første gang, foreligger det nå i ny versjon.

Den ferske utgaven inneholder rundt 150 helt nye biografier, samtidig som flere hundre artikler er oppdatert. Nettutgaven av verket finner du her på www.rockipedia.no. Det var Jan Eggum som i sin tid tok initiativ til leksikonet, som første gang kom ut i 2005.

Norsk pop- og rockleksikon er en fargerik og spennende reise gjennom norsk musikkhistorie, helt fra de aller første plateinnspillingene i Kristiania i 1904. Her finner du folkekjære artister som Leif JusterWenche Myhre og Alf Prøysen, side om side med populære artister av i dag. Her er både revymusikk, slagere, hip hop, elektronika og black metal.

Norsk pop- og rockleksikon er et oppslagsverk for alle musikkinteresserte, formidlet med stor entusiasme og detaljkunnskap av noen av landets fremste musikkskribenter. I et mylder av sjangre, miljøer, epoker og referanser gir leksikonet den definitive oversikten over alle som har vært med på å forme norsk populærmusikk fram til i dag.

– Det er veldig hyggelig at vi nå kan presentere en helt oppdatert utgave av dette verket, sier Arvid Skancke-Knutsen i Rockheim.

– Dette er en gave til det norske folk, der alle skal finne grundig og interessant informasjon om norsk populærmusikk gjennom mer enn hundre år.

Det er Vega Forlag som har gitt ut de to utgavene av leksikonet. Ansvarlig for oppdateringen av den nye versjonen er Jon Vidar Bergan. Rockheim åpnet dørene i Trondheim for første gang i 2010, og og hadde over 120 000 besøkende i åpningsåret. Rockheim står også bak Rockheim Hall Of Fame, en heder som hvert år tildeles tre artister/band i Trondheim.

På www.rockipedia.no finner du nå detaljerte opplysninger om nærmere 80 000 norske utøvere, komponister og artister. I tillegg er mer enn 30 000 norske plateutgivelser registrert.

– Rockipedia.no vokser i størrelse fra dag til dag – ikke minst takket være de mange entusiastiske skribentene som stadig legger inn nye utgivelser, bilder og biografier. Dette er en helt unik ressurs på nettet, også i internasjonal målestokk, sier Arvid Skancke-Knutsen.

Arvid Skancke-Knutsen i Rockheim har denne høsten lagt ut hele 2013-versjonen av Norsk Pop- og Rock-leksikon.

Arvid Skancke-Knutsen i Rockheim har denne høsten lagt ut hele 2013-versjonen av Norsk Pop- og Rock-leksikon.