Midnatt

Velg forbokstav på

Midnatt.
Midnatt.

Midnatt ble startet i februar/mars 1983 av Glenn Tangen (sang, gitar), Espen Larsen (bass), Trond Halvorsrød (keyboard), Rune Larsen (sologitar) og Jan Erik Helgesen (trommer). Midnatt satset på engelske tekster og en litt hardere musikkstil enn War Lords.


Debutkonserten ble holdt i Club Acimbo i Lykkeberghallen sammen med Nash og Snack Attack 1. mai 1983. 16. mai spilte de på Speilet, og 17. mai spilte de i Kongstenhallen. Bandet hadde en start som mange andre band ville ha misunt dem.


Hele sommeren gikk med til å øve og spille konserter, men da høsten kom, ville ikke Rune mer og sluttet. Inn kom tidligere War Lords-medlem Trond Hansen på gitar. I jaunar/februar 1984 sluttet Espen Larsen, og Jan Erik Helgesen, som til nå hadde spilt trommer, tok over bassen. Erik Engebretsen fra Cargo tok over trommene.


I mars/april 1984 gikk de i September Studio for å lage en demotape. Resultatet ble fire låter som de sendte til Marian Records i Sverige. Der likte de låtene og ba Midnatt lage flere så de kunne få et bedre inntrykk.


Midnatt begynte nå å lage stoff til en lp. Disse låtene ble aldri gjort ferdige på grunn av indre stridigheter i bandet og uenighet om musikkstil, og lp-planene gikk i vasken.


Trond Hansen og Trond Halvorsrød sluttet, og Andreas Nygård kom med på gitar. Samtidig sluttet Erik Engebretsen og gikk over til å spille med Firefox. Inn kom Øystein Holme på trommer, og Rune Larsen kom med på sologitar.


Midnatt holdt sammen frem til september 1984.

Materialet er hentet fra boken "Plankerock" av Kim Hjardar, utgitt på MITT-Forlag, 1986.