Matched: (.?.+?)(?:/([0-9]+))?/?$

Plankerock

Velg forbokstav på

PlankerockDenne boka omhandler Fredrikstads band og musikere fra 1957 og frem til i dag. Boka tar sikte på å gjenfortelle en historie som for mange er glemt, og for enda flere ukjent.


Rock, hva er det? Rocken har selvsagt forandret seg gjennom årene. Det som i 1957 var rock, trenger ikke å bli sett på som rock i dag. Det er heller ikke mange unge som for eksempel forbinder The Shadows med rock slik begrepet nå oppfattes. The Shadows var i sin tid et av de store rockebandene i verden. Vi kan si at det begynte på 50-tallet med blant andre Elvis og Tommy Steele.


På 60-tallet kom først The Shadows, og siden Beatles og Stones, som snudde en hel verden på hodet. På slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet kom det frem band som Deep Purple, Led Zeppelin og Uriah Heep, som også hadde sin innvirkning på det lokale rockemiljøet.


Slik fortsatte historien – til den i dag banker på vår egen dør. Det er denne historien jeg nå prøver å fortelle, ikke bare ved tekst, men også med bilder, plakater, tekstutdrag og plateomslag.


Boka inneholder også fortegnelser over lokale plateutigvelser og navnelister. Jeg håper denne boken vil være med på å styrke interessen for lokal rock, og samtidig kanskje stimulere andre krefter i andre byer til å skrive ned sin egen lokale rockehistorie.


Kim Hjardar


Naviger blant artister i høyremenyen