Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Within Range

Velg forbokstav på

1988 -

Oslobasert hardcoreband, startet i 1988 av Billy (Eirik Nordheim, sang/bass), Hans Gaard (gitar) og Stian Løken (trommer). Billy hadde vært vokalist i metal-bandet Mayhem, og sammen med Gaard spilte han i rockebandet Maverick (et band som senere også huset Mercury Motors-trommis Øyvind Hansen). Løken hadde vært gitarist i pønkbandene Kafka Prosess og Race Against Time (RAT).

Within Range ble ofte kalt «Norges svar på Motörhead» pga. tyngden i musikken. Noen hørte en parallell til det som skjedde i Seattle i miljøet i og rundt selskapet Sub Pop. Selv kalte Within Range det de drev med for «bøllerock». Tekstene var engelskspråklige med ett unntak: låten «Statens menn» fra Take Care (1990). I tillegg til de to LP-ene deltok bandet på Blitz Hits (1989) og gjorde unna et par større turneer i Mellom-Europa, bl.a. en sammen med Stengte Dører. På hjemmebane var det Blitz-huset som var den naturlige scenen, og der delte de både scene og kveld med band som Israelvis og Femi Gange.

I 1991 ble bandet forsterket med Bulder fra RAT på bass. Billy startet bandet Cockroach Clan i 1993.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.