Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

WE

Velg forbokstav på

Etter seks CD-er og diverse Europa-turneer inkludert support for Queens of the Stone Age, kom gjennombruddet til We med ''Smugglers'' i 2004.
Etter seks CD-er og diverse Europa-turneer inkludert support for Queens of the Stone Age, kom gjennombruddet til We med ''Smugglers'' i 2004.

1992 -

Rockeband fra Oslo dannet i 1992. Bandet debuterte i komiserien The Show (med bl.a. Otto Jespersen), hvor de laget sine spesielle versjoner av folkekjære sanger som «Lys og Varme» og «Kjærlighetsvisa». Medlemmer er Thomas Felberg (vokal), Andreas «Don» Dons Kirkvaag (gitar) og Kristian «Krisvaag» Dons Kirkvaag (sønner av Trond Kirkvaag (KLM)). Den opprinnelige bassisten Paal V. Bakke ble erstattet av Geir Anders «Goshie» Jensen i 1993.

Debutplaten In A Field Of Moose kom på eget selskap i 1994. Albumet Wooferwheels kom i 1997, og ble også distribuert til andre land i Europa. På en turné traff de bandet Masters Of Reality og deres frontfigur Chris Goss, som regnes som opphavsmannen til den moderne stoner-rocken. Etter en ny utgivelse, Livin’ The Lore i 1999, dro de på ny europaturné, denne gang som support for Masters Of Reality. De begynte å få en del oppmerksomhet både fra presse og publikum, og skiftet plateselskap til Black Balloon i 2002. Det ble flere festivaljobber etter hvert, og i 2002 var de også support for Queens Of The Stone Age. I 2003 ble de nominert til Alarmprisen for Dinosauric Futurobic. De samarbeider også med Equicez.

Det store gjennombruddet kom med albumet Smugglers (2004), co-produsert av Chris Goss, og We ble nominert til årets live-band og for beste rockealbum til Alarmprisen.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.