Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Vincens

Velg forbokstav på

25.06.1977 -

Vincens Stoltenberg Steen, f. 25.06.1977, fra Ridabu i Hamar kommune. Vincens var en av de første norske artistene som forsøkte seg på moderne r&b, inspirert av artister som Michael Jackson, R. Kelly, Boyz II Men og Backstreet Boys.

Etter et USA-opphold som 17-åring ble han for alvor interessert i r&b. Hjemme igjen begynte han på folkehøgskole, og startet å synge i det små. Steinar Fjeld fikk ved en tilfeldighet høre en demo, og satte i gang arbeidet med å lage plate. Singlen «Where’s The Love Gone» nådde 18. plass på VG-lista i 2001.

Debutalbumet Play For Real var en unorsk miks, som han selv kalte «popmusikk med skarpe kanter og klar r&b-innflytelse». Etter et salg på 5500 eksemplarer fikk Vincens ikke fornyet tillit av plateselskapet Warner, men han har fortsatt å jobbe med musikk, bl.a. i bandet Mother’s Milk sammen med Thomas Eriksen. Han jobber nå som kiropraktor i Thailand.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.