Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Trio de Janeiro

Velg forbokstav på

1988 -

Latino-inspirert band dannet i januar 1988 av Tom S. Lund (gitar, vokal), med Anne-Marie Giørtz (vokal) og Sveinung Hovensjø (cavaquinho).

De debuterte med Brazilikum i 1993, som de fikk Spellemannpris for i kategorien for underholdning og dansemusikk. Rita Eriksen og Guttorm Guttormsen bidrar på platen. Celio de Carvalho er med på debutplaten og på oppfølgeren Amoregano (1995).

Trio de Janeiro er et høyt skattet liveband. De siste årene har de flere ganger vært forsterket med Frøydis Grorud (saksofon) og Kenneth Ekornes (trommer). Tom S. Lund har også vært orkesterleder for bandet Desafinado (1986–93) og han har jobbet på flere av Katia Cardenals produksjoner.

Han ble tildelt Gammlengprisen i 2000, og var initiativtaker til Vidar Sandbeck-hyllesten Gull i fra grønne skoger (2003). Dessuten spiller han i trioen Tom’s Diner, med Andreas Aase på cavaquinho (en liten gitar) og Kirsti Huke på vokal.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.