Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Tove Karoline Knutsen

Velg forbokstav på

Tove Karoline Knutsen skrev alle melodiene selv på ''Veintetid'' (1984), mens tekstene var av Arvid Hanssen
Tove Karoline Knutsen skrev alle melodiene selv på ''Veintetid'' (1984), mens tekstene var av Arvid Hanssen


Visesanger, f. 14.01.1951 på Senja. Tove Karoline Knutsen startet sin sangkarriere på lokale samfunnshus, og opptrådte noen år som vokalist i danseband. Hun tok musikkstudier ved Universitetet i Trondheim, og spilte med bl.a. Søyr og Idé­ensemblet.

Det sentrale i Knutsens viseproduksjon er samarbeidet med den nordnorske forfatteren Arvid Hanssen. Sammen laget de et stort antall viser som er fordelt på hennes tre første album. Blant disse er «Kom sommarvijnn», som gjorde Tove Karoline Knutsen landskjent i 1980. Hun mottok Prøysenprisen i 1982 og Spellemannprisen for albumet Veintetid fra 1984.

Knutsen begynte å arbeide med tekster av Knut Hamsun i 1990, i forkant av deltakelsen ved Hamsun-dagene i Madrid. Melodiene på albumet Lat spille med vår ble komponert i samarbeid med gitarist Svein-Hugo Sørensen, som også var ansvarlig for arrangementene.

Fra 1996 til 2001 var Tove Karoline Knutsen ansatt som direktør ved Festspillene i Nord-Norge. Hun laget Mor Lyng i 2003, en forestilling om Ovidia Fredrikke Lyng, som regjerte Skjervøygodset i Nord-Troms i over 60 år. Siden 2005 har Knutsen representert Arbeiderpartiet på Stortinget.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.