Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Too Far Gone

Velg forbokstav på

1993 -

Countryrockband fra Flå i Sør-Trøndelag, startet påsken 1993 av Roar Øien (pedal steel guitar) og Frank Kåre Vangen (sang og akustisk gitar). De fikk med seg Torstein Sæther på piano, Kåre Andreas Lund på bass, Anders Stensås på trommer og Ola Buan Øien på gitar.

Too Far Gone spilte de første årene en blanding av engelskspråklig countryrock ispedd litt sørstatsrock à la Allman Brothers Band. De debuterte med minialbumet Too Far Gone i 1995. I august 1997 var det klart for en ny besetning. Vangen, Sæther (Gluntan) og Lund sluttet, og inn kom Petter Øien på sang og akustisk gitar, og Tore Dalsaune på bass. Denne utgaven av bandet er med på de tre første (og norskspråklige) albumene.

I 1998 fikk de en radiohit med «Zetor’n». I 2004 skiftet de besetning enda en gang, Dalsaune og Petter Øien dannet Sie Gubba, og inn kom bassisten Magne Kollstrøm. Med den nye besetningen skiftet også språket til engelsk på bandets fjerde album, Like Refugees. Øien er for øvrig fetter av brødrene Roar og Ola Buan Øien.

Siden 2005 har Too Far Gone bestått av Stensås, brødrene Øien, Børge Rømma (vokal, gitar; eks Dirty Boots) og Magne Kollstrøm (bass, vokal). Fra og med Løkky (2006) sang de igjen på norsk. På tittelsangen samarbeidet de med rapperne Fremmed Rase. Sommeren 2008 holdt Too Far Gone sin konsert nr. 1000 – på countryfestivalen på Vinstra (hvor de hadde livedebutert i 1993).

EMI-utgivelsen Reis av sted (2011) består av tolv nye låter på disk 1, og tolv favoritter som er stemt fram av fansen på disk 2. Alle Too Far Gones album på 2000-tallet har kommet inn på VG-lista, de tre siste sågar på Topp 10.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.