Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Those Norwegians

Velg forbokstav på

Technotrio bestående av Torbjørn Brundtland, Rune Lindbæk og Ole Mjøs. Those Norwegians er ett av utallige plateprosjekter med utspring i det elektroniske musikkmiljøet i Tromsø på starten av 90-tallet.

Mjøs har sammen med Lindbæk bl.a. vært involvert i gruppene Open Skies og Volcano (som i 1994 fikk en Topp 40-hit i Storbritannia med singlen «More To Love»), mens Torbjørn Brundtland er kjent fra konstellasjoner som Röyksopp og Aedena Cycle.

Som Those Norwegians debuterte de tre med singlen «Da Kingue D’Mazda» i 1997. Det Spellemann-nominerte albumet Kaminzky Park kom samme år, og inneholder dansetechno full av disco, sampleknep og funky rytmer. Tittelen er inspirert av Comiskey Park i Chicago, der tusener av discoplater ble brent på bål i 1979.

I tillegg til Kaminzky Park har Those Norwegians gitt ut The Kilpisjarvi EP (1997) og en håndfull singler. Som remiksere bidro de bl.a. til Mari Boines Remixed (2001).

Brundtland, Mjøs og Lindbæk har også laget et album under navnet Drum Island: Drum Island (1998).


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.