Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Syndicate Of Swing

Velg forbokstav på

1982 - 1990

Rockeband fra Fredrikstad, startet i 1982 som Guttane. De besto da av Martin Caspersen (eks-Quadromachetas) på piano, Øystein Hansen på sax og sang, Eilert Solstad på bass, Knut Syversen på trommer og Jens Magnus på gitar og vokal.

De hadde fast engasjement på puben Tamburen på Østsida i Gamlebyen hver fredag i en periode. Musikken var en blanding av rock og jazz. Guttene var på turné i Finland i 1984, og tok navnet Syndicate of Swing i 1986. Deres eneste LP-utgivelse kom i 1987. Ikke lenge etter plateutgivelsen sluttet Øystein Hansen, og etter hvert ble bandet utvidet med Svein Johannessen på trombone, Øystein Norum på tenorsax og Per Henning Mellbye på altsax.

Bandnavnet ble kuttet ned til kun Syndicate i 1988. Syndicate ble oppløst i 1990. Den mangesidige gitaristen og pianisten Martin Caspersen har senere spilt i bl.a. Skrujern, Speed of Sound og Toini & The Tomcats, og utgitt plater med disse.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.