Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Stockhaus

Velg forbokstav på

19.07.1981 -

Kristian (Jens Erik) Stockhaus, f. 19.07.1981, fra Stockholm, flyttet til Florø og videre til Sandane for å ende opp i Bergen.

Indierock og skranglete lo-fi er ord som dukker opp i beskrivelser av hans musikk, som han utøver på egenhånd på sine utgivelser. I konsertsammenheng stiller han med denne gjengen: Petter Folkedal (vokal, gitar, synth; alias ?Sergeant Petter), Øyvind Solheim (trommer) og Frode Kvinge Flatland (vokal, bass).

Stockhaus har gitt ut plater på Ellet og MNW, og debuten var Underdog EP i 2001. Han var en av de mest omtalte artistene under by:Larm i 2002, og albumdebuterte samme år med Kid Of Today, Man Of Tomorrow. Produsenter var HP Gundersen og Yngve Sætre. Oppfølgeren Darling Excerpt er også produsert av Gundersen, og her får han hjelp av David Chelsom Vogt (Real Ones) på fele.

Stockhaus er også med i bandet Standing Ovation, som ble til Goddamnit og så til Ungdomskulen. Trioen Ungdomskulen – som ellers består av nevnte Frode Flatland og Øyvind Solheim – har gitt ut albumene Cry-Baby (2007), Bisexual (2009) og Secrecy (2012), samt singlen «Gimme Ten» (2011), som kun er digitalt tilgjengelig og består av ti 1 minutt lange låter.

Stockhaus gjorde solocomeback i 2012 med Colors, der han viste seg fra en mindre rufsete og mer dansbar side.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.