Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Sons Of Angels

Velg forbokstav på

Sons of Angels var et heavyrock-band satt sammen av Torstein Bieler og Lars Kilevold. Singelen «Lonely Rose» var en av flere hentet fra debutalbumet ''Sons Of Angels'' (1990)
Sons of Angels var et heavyrock-band satt sammen av Torstein Bieler og Lars Kilevold. Singelen «Lonely Rose» var en av flere hentet fra debutalbumet ''Sons Of Angels'' (1990)

1989 -

Heavyrock-band satt sammen som et superprosjekt i 1989 av Torstein Bieler (bass) og Lars Kilevold (keyboards), med felles fortid i Ute Til Lunch. Bandet ble komplettert med Hans-Olav Solli (vokal), Staffan William-Olsson (The Real Thing; gitar) og Geir Digernes (trommer).

Gutta reiste over til USA i 1989 med en fersk demo i lomma, ble signert til giganten Atlantic Records og solgte i overkant av 150 000 av sitt debutalbum. De fikk hits på Ti i skuddet med «Cowgirl» (9. plass på VG-lista i 1990), «Lonely Rose» (1990) og «Queen Of All Queens» (1991), men var likevel ikke fornøyd med den jobben Atlantic gjorde for dem, og i 1991 var samarbeidet slutt. Sons of Angels var i gang med innspillingen av et nytt album, og fortsatte denne selv etter bruddet med selskapet.

Etter hvert gikk bandet i oppløsning. Låtene de hadde jobbet med, ble utgitt på et eget album i 2001, samtidig som de gjorde et lite comeback, riktignok bare med Solli og William-Olsson fra originalbesetningen. Digernes har siden 2005 spilt i rockebandet Eidsivating.

Etter splitten har Solli gjort flere hardrockbaserte ting med band som 21 Guns, Araya Heep og Psycho Motel (album i 1995 og 1996), mens de andre har holdt seg langt vekk fra genren.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.