Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Silver

Velg forbokstav på

I sin turné-dagbok for mars 2004 skriver vokalisten Blanco Summer i glampønk-bandet Silver: «Etter fire tyrker-shots, ti minutter med Eminem og en enkel Fader Vår, føler jeg meg fort som en profet når jeg står på scenen» (Mute nr. 11/2004)
I sin turné-dagbok for mars 2004 skriver vokalisten Blanco Summer i glampønk-bandet Silver: «Etter fire tyrker-shots, ti minutter med Eminem og en enkel Fader Vår, føler jeg meg fort som en profet når jeg står på scenen» (Mute nr. 11/2004)

1996 -

Glampønkband startet i 1996 på Moi i Dalane på Sørvestlandet. Bandet besto da av Blanco Summer (Ivar Nikolaisen) på vokal, Paul Magnus Lund og Frode Strømstad på gitarer, Trond Surdal på bass og Emil Nikolaisen på trommer. Sistnevnte har også vært medlem av Loch Ness Mouse.

Gitaristene forsvant fort, og inn kom Amy Jubb (alias Tommy Akerholdt) og Bee Buzter (Even Petter Opheim). Silver flyttet til Oslo i 1998, for skulle de ha noen muligheter for å komme seg videre, hadde de større sjanser til å slå gjennom der. Samme år dro de på sin første Tysklandsturné. Trond Surdal sluttet i 1998, inn kom så Amys bror Kimberly Jubb (Kim Morten Akerholdt), som var med i bandet vel et år. I 2000 fikk Silver med svenske Peady Pedal (Peter Larsson) på bass.

Silver platedebuterte med EPen Billboard Blackout i 2000, og greide 18. plass på VG-lista året etter med EPen Riot 1–2–3. De vakte oppsikt på by:Larm i 2001, men deres første album kom ikke før i januar 2004: White Diary. Den inneholder singlehiten «Angels Calling», som nådde 15. plass. I 2004 sluttet Emil Nikolaisen for å konsentrere seg om sitt nye band Serena Maneesh, hvorpå Amy Jubb kom tilbake, men nå som trommeslager.

Det året ble også Silver tildelt Alarmprisen, som beløp seg til 100 000 kroner og en reklamepakke verdt 600 000. Silver nyter stor popularitet, ikke bare i Norge, men over det meste av Europa, og de spilte i USA våren 2004. Også oppfølgeralbumet World Against World(2006) nådde 16. plass på VG-lista, mens det bare ble 34. plass på Wolf Chasing Wolf (2008).

I 2007 ble Jonas Thire (Amulet) ny trommeslager etter Tommy Akerholdt (Amy Jubb), som nå spiller i Turboneger. Ivar Nikolaisen er også medlem av pønkbandet Happy Dagger, som har gitt ut albumene Songs Of Shame (2009) og Bittarheden (2010). Han er dessuten bror av Elvira Nikolaisen. Frode Strømstad spiller også i Skjelvekommode og er låtskriver/vokalist i I Was A King.Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.