Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Seven

Velg forbokstav på

1998 -

Oslobasert popgruppe dannet i 1998. Bare kort tid etter oppstarten vant de Zoom-konkurransen til So What! og NRK P3, og reiste på turné i Norge.

Annette Gil (vokal, keyboards) fra Måløy og Ole Tom Torjussen (trommer) fra Vennesla utgjør kjernen i Seven, og sammen skriver de bandets melodiøse poprocklåter inspirert av grupper som Blondie og Siouxsie and the Banshees.

Seven debuterte i 2001 med den kritikerroste platen At The Sixes And Sevens. Mediene lanserte dem straks som en røffere variant av Briskeby. De fikk radiohits med låtene «Bite», «Hush» og «Super». «Bite» fikk også en del spilletid på MTV. Ved siden av Gil og Torjussen besto bandet opprinnelig av Alex Engebretsen (bass), Lars Bendixby (gitar) og Espen Blystad (keyboard), men da disse tre forsvant ut i 2003, ble de erstattet av Nils Olav Bang (bass) og Joachim Arnesen (gitar).

Engebretsen og Blystad er nå i Howl. Torjussen spilte i 2004–07 i Michael Krohns Easy Riders og jobber som musiker på heltid. I 2009 spilte Gil og Torjussen live med Joachim Skjervum (gitar) og Rune Gandrud (bass). «Blackburn (Rovers In His Heart)» fra The Fifth (2009) er en kjærlighetssang som Gil skrev om en ekskjæreste som holder med den engelske fotballklubben Blackburn Rovers, og synges nå av fansen på Blackburns hjemmebane Ewood Park.

Annette Gil skal solodebutere i 2013 med et album der Ole Tom Torjussen produserer og spiller flere av instrumentene.Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.