Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Sarina Nut Company

Velg forbokstav på

1990 -

Rockeband fra Bergen, dannet høsten 1990. Medlemmene var Tom Osberg (sang, munnspill), Finn Gunnar Baardsen (gitar, slidegitar), Morten Smørholm (bass) og Frank Pedersen (trommer).

Bandet spilte rå rock, og ikke på langt nær så bluespreget som man kanskje skulle tro med slidegitar og munnspill i besetningen. De ga ikke ut mange plater. Det kom et selvtitulert mini-album i 1991, og deretter skulle det gå fire år før neste utgivelse. Til gjengjeld kom det da et fantastisk album, Black (1995), som videreførte stilen fra første utgivelse.

Sarina Nut Company var på et par turneer i Danmark, i tillegg til et hundretalls spredte jobber i Norge i løpet av sin karriere. Bandet sa imidlertid takk for seg sommeren 1996. Et par reunionkonserter har funnet sted med ujevne mellomrom, konserter som viste at de fremdeles har noe å fare med.

Enkeltvis har ikke medlemmene gjort så mye av seg. Smørholm og Pedersen spilte i Mighty Motor Pebbles en stund og utga en EP med dem. Og de spiller i countryrockbandet Gram Per Person, som ga ut et selvtitulert album i 2008. Deretter har det vært stille på alle musikalske fronter.

Tom Osberg er en av ildsjelene bak den årlige Ride This Train-festivalen i Bergen, og har også arbeidet som designer, med både bokomslag, plateomslag og plakater på samvittigheten. Baardsen er sønn av bassisten i Rhythmic Six, Sigfred Baardsen.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.