Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Sandra Kolstad

Velg forbokstav på19.01.1985 -

Sandra Kristine Kolstad, vokalist, komponist og keyboardist, f. 19.01.1985, fra Eiksmarka i Bærum. Hun gikk på musikklinja på Rud Videregående Skole, lager mørk, dansbar synthpop med akustiske elementer, og er blitt sammenlignet med Björk, The Knife, Annie og Kate Bush.

Bosatt i Berlin platedebuterte Kolstad i 2009 med den pianobaserte EPen All That We Are, hvorav et av sporene, «Freudian Slip», ble kåret til Ukens Urørt på NRK P3. Sandra Kolstad er kjent for sin visuelle sceneopptreden, og spilte sommeren 2010 på Slottsfjellfestivalen og Volumfestivalen.

Laurie Anderson og Karin Dreijer (Fever Ray, The Knife) ga henne tillatelse til å sample sine låter på det kritikerroste, selvproduserte debutalbumet CRUX, som ble utgitt april 2011 i Norge og i oktober i Tyskland.

I 2012 ble hun nominert til Statoilstipendet, spilte på Roskildefestivalen og ga ut (Nothing Lasts) Forever, der vann var et estetisk og konseptuelt utgangspunkt for tekst og komposisjon. Tematisk var Kolstad opptatt av vår hang til å ønske det evige, mens vi hele tiden vet at det er det eneste umulige. Albumet blandet pop, hiphop, nyveiv, dubstep og disco, og hadde både dybde og dansbarhet – som på radiosinglen «The Well (We Will Change It All)».
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.