Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Søsterhjemmet

Velg forbokstav på

1990 -

Popgruppe, med melodiøs folkpop og irske overtoner på repertoaret. Karl Olav Aronsen (sang), Erik Fastvold (gitar), Anders Fastvold (trommer), Andre Kristoffersen (bass), Gunnar Skogset (keyboards) og Nils Arve Savjord (munnspill, rytmeinstrumenter) kom fra Rognan (ti mils vei utenfor Bodø) og dannet band i 1990. Først het de Boys Are Back, før de skiftet navn til Idle House.

Idle House sang på engelsk på sitt selvfinansierte debutalbum, men etter at de fikk kontrakt med Tylden & Co. i 1994, ble tekstene skrevet på norsk. Etter et album for Tylden & Co. skiftet Idle House navn til Søsterhjemmet, omtrent samtidig med at de fikk ny bassist, Torkild Sitter. Navneskiftet kom delvis av at bandet foretok en musikalsk stilendring, og det faktum at et norsk navn føltes riktigere når tekstene var norske. Søsterhjemmet bosatte seg i Trondheim i 1995. Søsterhjemmet fikk en hit med «Su-su-susa i hodet» sommeren 1997, produsert av Ulf Risnes fra Tre Små Kinesere. Den toppet Norsktoppen på NRK flere ganger på rad, og lå på 2. plass på Hit 40 flere uker på rad. De var nominert til Spellemannprisen i 1998 i kategoriene Årets popgruppe og Årets låt, og hadde rykte som et bra liveband, med en rekke festivalog klubbjobber, både hjemme og ute.

Bandets fjerde album ble igjen finansiert og utgitt av bandet selv: I dag, i går, i morra (2001). Da hadde bandet holdt på i elleve år, og de bestemte seg for å ta en pause og bedrive andre musikalske aktiviteter i stedet. Karl Olav Aronsen jobber nå som kunstner og synger irsk folkrock i bandet Under The Kilt, som har gitt ut albumet Stepping Out (2008).

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.