Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

The Playmates

Velg forbokstav på

1966 -


Jenteband fra Trondheim, startet i 1966 og eksisterte i to perioder på 60og 70-tallet. The Playmates var det første jentebandet fra Trondheim som ga ut LP.

Medlemmene fra starten var Berit Langø (senere Halvei) på bass, Irene Lund (senere Buxrud) på trommer, Inger Lise Rasmussen på gitar og Rigmor Østmo (senere Lund) på sang og gitar. Bandet ble oppdaget av manageren Barry Matheson, som flyttet jentene til Jessheim, hvor de bl.a. fikk instrumental opplæring av band som The Vanguards og The Beatnicks. De var soul-orienterte, og spilte bl.a. Aretha Franklin- og Motown-materiale.

De kom med singlen «Gi ikke opp»/«Bare gå» i 1967. The Playmates spilte også support for Small Faces og Traffic, og medvirket i fjernsynsprogrammet Pop-Korn. Den kommende skuespilleren Ellen Waaler var vokalist i bandet i på slutten av 60-tallet, etter at Rasmussen og Langø var utsatt for en bilulykke. Langø og Rasmussen spilte vinteren 1968–69 i Geir Wentzels orkester, og backet Inger Lise Andersen (senere Rypdal) på turné i Norge og Sverige. De to var også senere med i countrybandet Nilsson’s fra Trøndelag.

I 1975 startet The Playmates opp igjen, med Langø og Østmo fra den opprinnelig besetningen. Langø spilte nå trommer, mens Heidi Holås kom inn på bass og Grete Nilsen spilte orgel. De utga albumet Meet The Playmates i 1975 og singlen «Wait And See»/«Leavin’ For Love» i 1976. Denne utgaven av The Playmates ble oppløst etter et par år.

En gjenforeningskonsert med originalbesetningen fant sted i 1987. Rigmor Østmo og Irene Lund har avgått ved døden.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.