Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Odd

Velg forbokstav på

Odd Einar Nordheim, vokalist, komponist og gitarist, f. 05.02.1972 i Øvre Årdal. Han skrev sine første sanger som tolvåring, og 15 år gammel startet han sitt første band, Nude.

Odd platedebuterte på EMI med singlen «Heroine» høsten 2000, og fulgte opp med singlen «Free Me» tidlig i 2001 før albumet Mind Your Head ble lansert i august 2001. Odd hadde jobbet med albumet i nærmere fem år, og fremsto som en vellykket krysning av Jeff Buckley, Kent og Cardigans. Han innrømmet selv at sangene hans ikke akkurat var lystige, men at det var lettere for ham å uttrykke sine følelser gjennom musikk enn å gå til en terapeut. Sangene var således første del av en selvbiografi full av små psykoser.

Albumet var innspilt i Sverige med svenske musikere og Ronald Bood som produsent. Det ga ham en Spellemann-nominasjon i klassen Årets popsolist. Han fikk ikke fornyet kontrakten med EMI, og det var Christer Falcks plateselskap som i 2005 ga ut det enda mørkere albumet Not All Birds Fly With Ease.

I 2012 deltok Odd Einar Nordheim i TV-serien The Voice. Han bor nå på Siggerud og har de siste årene vært en av vokalistene i Ski Rockteater og partybandet Funkytown.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.