Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Nathalie Nordnes

Velg forbokstav på

22.11.1984 -


Låtskriver, pianist og sanger fra Bergen, f. 22.11.1984. Hun vokste opp i Åsane, sang i kor som femåring, begynte å spille klassisk piano som niåring og skrev sin første sang 14 år gammel: «Between Sheets» (som havnet på debutalbumet).

Nordnes ble introdusert for det store publikum da hun sang duett med sin daværende kjæreste Sondre Lerche under Spellemannpris-utdelingen 2002, bare 17 år gammel. På grunn av mye forhåndsomtale i media var forventningene store til platedebuten Hush Hush (2003) – en sofistikert jazzpop-plate som var innspilt i bergenske Gjøa Studio med HP Gundersen og Kato Ådland som produsenter. Nordnes skrev alle låtene selv, og sier at hun henter musikalsk inspirasjon fra bl.a. Laura Nyro, Rickie Lee Jones og Marvin Gaye. Albumet fikk gode kritikker og nådde 8. plass på VG-lista, og flere anmeldere trakk paralleller til verdensstjernen Norah Jones.

I desember 2004 fikk hun en radiohit med singlen «Cars And Boys». Den var en forsmak på den kritikerroste Gundersen/Ådland-produksjonen Join Me In The Park, som imidlertid ikke ble like godt mottatt av platekjøperne. De neste årene brukte Nordnes til å ta høyere utdannelse. Men i 2009 var hun tilbake på eget plateselskap med Letters, som ble innspilt i Italia og produsert dels av Kato Ådland, dels av Rob Ellis (kjent som trommeslager og produsert for P.J. Harvey). Det var et konseptalbum der tekstene var en samling fortellinger i form av brev som var sendt i ulike tidsepoker. Dessuten medvirket Red Hot Chili Peppers-gitaristen Josh Klinghoffer.

Også NN (2011) var selvfinansiert og produsert av Ådland. De to spilte de fleste instrumentene på dette albumet – der flere av tekstene hadde krig som tema. Hun sang på norsk for første gang da hun tolket Pompel & The Pilts’ «Mine fineste klær» på albumet Bergensbølgen (2010), der tolv andre bergensartister medvirket med én låt hver. Låta kom ut som digital single i 2011. Til daglig jobber Nathalie Nordnes nå som lærer på en videregående skole.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.