Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Marit Mathiesen

Velg forbokstav på

På 90-tallet gjorde Marit Mathiesen bare en plate i 1992, og i 2001 kom ''11 sanger til'', produsert av Bugge Wessetoft. Platen viste en artist med lavmælt, modent uttrykk.
På 90-tallet gjorde Marit Mathiesen bare en plate i 1992, og i 2001 kom ''11 sanger til'', produsert av Bugge Wessetoft. Platen viste en artist med lavmælt, modent uttrykk.


05.08.1956 -


Vokalist og komponist, f. 05.08.1956 i Svolvær, oppvokst i Tromsø, bosatt i Oslo. Marit Mathiesen beveger seg i krysningen mellom rock, pop og viser, og ville i et engelskspråklig oppslagsverk blitt omtalt som en singer/songwriter. Hun er ansvarlig for en av 80-tallets favoritter i norsk pop: «Tenk om».

Forut for sin solokarriere hadde Marit Mathiesen et eget band i Bergen på 70-tallet som hun kalte Småfolk. På slutten av tiåret ble hun medlem av visegruppen Ny Von, som ble kjent for sin tolkning av «Ellinors vise» av Sverre Kjelsberg. «Tenk om» ble tittelkuttet på hennes første LP på egenhånd. Den fengende rockelåten med erotiske undertoner ble en radiofavoritt og gjorde Marit Mathiesen landskjent. Produsent for platen var Arvid Esperø, og blant musikerne var Freddy Dahl, David Chocron, Knut Reiersrud og Morten Halle. Den lå hele 13 uker på VG-lista.

I kjølvannet av suksessen med «Tenk om» satte Mathiesen sammen et nytt band kalt Parfyme. Musikken ble nå dreiet mot en mer jazzaktig retning, en stil som ble fulgt opp på Mathiesens tredje album, Gale hjerte, fra 1984. Etter tre plater trakk Marit Mathiesen seg tilbake fra artistlivet for å konsentrere seg om familien. Hun vendte tilbake i 1992 med albumet Speilets tale, der hun fremførte tekster av Inger Hagerup tonesatt av Roy Skog. Produsent for denne platen var Bugge Wesseltoft.

Etter enda en lang platepause, der hun bl.a. laget flere barneproduksjoner for NRK, vendte Mathiesen tilbake i februar 2001 med 11 sanger til. Wesseltoft var igjen produsent, og albumet viste en moden artist med et lavmælt, lekende uttrykk. Mange av tekstene var basert på Mathiesens private observasjoner i hverdagen. Hun har i flere år jobbet for Kirkens Bymisjon.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.