Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

M2M

Velg forbokstav på

Singlen «Everything» fra M2Ms andrealbum (2002) ble fremført i den populære amerikanske ungdomsserien ''Dawson's Creek''
Singlen «Everything» fra M2Ms andrealbum (2002) ble fremført i den populære amerikanske ungdomsserien ''Dawson's Creek''

M2Ms debutalbum ''Shades Of Purple'' (2000) solgte over 1 millioner på verdensbasis
M2Ms debutalbum ''Shades Of Purple'' (2000) solgte over 1 millioner på verdensbasis

1999 -

Popduo fra Lørenskog bestående av Marit Larsen og Marion Ravn. De to barndomsvenninnene hadde for det meste sunget barnesanger før de slo igjennom som M2M. Under navnet Marit & Marion ga de ut det kritikerroste albumet ...Synger kjente barnesanger i 1996. Det ble nominert til Spellemannprisen.

Som tenåringer fikk de drømmekontrakt med Atlantic/Warner Music i USA og debuterte som M2M med singlen «Don’t Say You Love Me» i januar 2000. Låten var med på soundtracket til Pokémon-filmen, og singlen ble en stor suksess i Thailand, Sør-Korea, Finland, Danmark og ikke minst Norge (2. plass), samt Storbritannia (16. plass) og USA (21. plass). Deres neste single, «Mirror Mirror», gjorde det også godt på listene, og debutalbumet Shades of Purple solgte 1,1 millioner eksemplarer på verdensbasis og ble nominert til Spellemannprisen.

Samme år fikk M2M jobb som oppvarmere for trioen Hanson på en turné i USA, Canada og Mexico. Jentene ble sett av 12 millioner amerikanske ungdommer da de opptrådte i episode nummer 100 av den populære TV-serien Dawson’s Creek. Her fremførte de bl.a. låten «Everything», som var første single fra andrealbumet The Big Room (2002), og nådde 6. plass i Norge. Jentene hadde nå fylt 18 år. De ønsket å nå et eldre publikum, men slet med å bli kvitt den barnlige Pokémon-imagen. Den nye platen solgte langt mindre enn forventet, og dette ble begynnelsen på slutten for duoen. De reiste på en ny turné i USA, denne gang som oppvarmere for den amerikanske stjernen Jewel. Midtveis i turneen ble de brått sendt hjem av plateselskapet grunnet «økonomiske hensyn».

Vel hjemme i Norge høsten 2002 ble M2M oppløst, men kort tid senere kom det fram at plateselskapet deres i USA, Atlantic, ville satse millioner på Marion Ravn som soloartist. Marion har flere ganger uttalt at hun akter å bli en verdensstjerne på størrelse med Madonna. Men i årene etter M2Ms oppløsning er det Marit Larsen som har hatt klart størst solosuksess – både i inn- og utland.

Marion Ravn ble lansert som rockesangeren Marion Raven på singlen «Break You» og albumet Here I Am, som begge nådde Topp 10 i Norge 2005. Albumet ble utgitt i Japan 2006, samtidig som hun slapp EPen Heads Will Roll på verdensmarkedet. Høsten 2006 ble hennes duett med rockestjernen Meat Loaf, «It’s All Coming Back To Me Now», en hit i flere land (1. plass i Norge, Topp 10 i bl.a. Tyskland og Storbritannia).

Set Me Free(2007) er en internasjonal utgave av debutalbumet. Den floppet i de fleste land. Marion Ravn har siden slitt med å få musikk-karrieren inn på rett spor, og de siste årene har hun vært mest kjent som dommer i Idol og X Factor. I mars 2012 gjorde hun comeback med singlen «Colors Turn To Grey».

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.