Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Lars Lillo-Stenberg

Velg forbokstav på

På ''The Freak'' (1999) har Lars Lillo-Stenberg funnet frem en rekke sanger han skrev mens han gikk på ungdomsskolen i årene 1976–79
På ''The Freak'' (1999) har Lars Lillo-Stenberg funnet frem en rekke sanger han skrev mens han gikk på ungdomsskolen i årene 1976–79


30.06.1962 -


Vokalist, gitarist, komponist og tekstforfatter, f. 30.06.1962 i Oslo. Lars Lillo-Stenberg er best kjent som vokalist og frontfigur i deLillos. Han har et klart særpreg, både som komponist og vokalist og må regnes blant de absolutt viktigste innen norsk populærmusikk. På egen hånd har Lillo-Stenberg konsentrert seg om prosjekter som ligger et stykke unna deLillos, så som norske skolesanger og hyllestbandet Young Neils.

Lillo-Stenberg er sønn av skuespiller Per Lillo-Stenberg. Far og sønn har samarbeidet mye i årenes løp, noe som har resultert i noen av de kjente sangene til deLillos. Blant disse kan nevnes «Smak av honning» og «Glemte minner».

Lillo-Stenberg var tidlig på 90-tallet involvert i hobbybandet Last James, som ga ut et album på selskapet Sonet i 1993. Samme år gjorde han et opptak av en solokonsert, og deler av opptaket ble utgitt på en EP året etter. Hans første soloalbum kom i 1996, og dette var en samling norske skolesanger, tolket på artistens særpregete måte. Tre år senere hentet han frem noen engelske sanger han hadde skrevet i ungdomstiden, og disse ble utgitt på albumet The Freak. Det tredje albumet på egen hånd var en hyllest til Oslo, i form av kjente sanger som «Hovedøen», «Akerselva» og «Når kastanjene blomstrer i Bygdø Allé». Diktsamlingen Så lenge det er tvil er det håp kom i 2001. Den ble også gitt ut som lydbok.

Lillo-Stenbergs mest kjente gjøremål utenfor deLillos er likevel hyllestbandet Young Neils. Denne kvartetten opptrer sporadisk like før jul hvert år, med Per Vestaby, Jørn Christensen og Palle Krüger i besetningen, og selvfølgelig med bare Neil Young-låter på repertoaret.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.