Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Krøyt

Velg forbokstav på

1993 -

Den eksperimenterende popgruppen Krøyt ble startet i 1993 av Kristin Asbjørnsen (vokal), Øyvind Brandtsegg (vibrafon/computer) og Thomas Dahl (gitar). Alle musikerne har vært involvert i en rekke prosjekter, Asbjørnsen i Kvitretten, Dadafon og som soloartist, Brandtsegg og Dahl i det elektroniske prosjektet Eggs, Dahl er også med i Dingobats og Skomsork.

De er bosatt på forskjellige steder i landet. Gruppen har siden debuten turnert mye i Norge og Europa, og de har samarbeidet med andre band, som den svenske gruppen Fläskkvartetten (alias Flesh Quartet). CDen Low vant Spellemannprisen i åpen klasse i 1999, og låten «Shall I Forget» derfra ble mye spilt på radio og MTV. Oppfølgeren Body Electric EP inneholdt låten «Silent», som vant Edvardprisen i 2000, og One Heart Is Too Small (2001) ble nominert til Spellemannprisen.

Krøyt gjorde comeback på Molde Jazzfestival 2009 ved å holde to konserter med Fläskkvartetten.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.