Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Kjell Grunnteig

Velg forbokstav på

17.12.1926 -


Sanger, 17.12.1926–08.10.2009, født i Oslo. Grunnteig var med i Olavsguttene, og studerte klassisk sang hos Bokken Lasson og i USA, men endte opp som forretningsdrivende på Majorstuen. På 60­-tallet var han i en periode vokalist med Bent Sølves og Kjell Karlsens orkester, bl.a. på turné i Norge og Sverige.

Han debuterte på plate i 1967 med singlen «Vandre Videre»/«Fjerne trommeslag». A­-siden ble en solid radioslager. Frem til 1970 spilte han inn ytterligere syv singler hos Arne Bendiksen. Det beste av dette stoffet ble i 1972 samlet på LP­en Melodier fra Nitimen. Store deler av stoffet var norske versjoner av slagerne til Gun­nar Wicklund og Jim Reeves, og han hadde store vokale likheter med disse.

Han deltok også på syv av de første platene i Svensktoppar-serien, som ikke var samleplater, men nyinnspillinger, og gjestet som solist i flere store, tyske TV-show 1970–74.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.