Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Kate Gulbrandsen

Velg forbokstav på

Single med Kate Guldbrandsen fra 1985: «Første forsøk»/«Kom til mitt party»
Single med Kate Guldbrandsen fra 1985: «Første forsøk»/«Kom til mitt party»


06.08.1965 -


Sanger, f. 06.08.1965 i Slemmestad, Røyken. Hun sto på scenen første gang som sjuåring. I 1985 vant hun en lokal popkonkurranse og fikk være med i Pop-festival i 1985 i Egypt, hvor Arne Bendiksen var en av arrangørene. Hun deltok også i World Popular Song Festival i Japan 1986, og vant Golden Award med sangen «Carnival», signert Rolf Løvland.

De to dro til Los Angeles og startet arbeidet med hennes debutalbum. Hun ble landskjent etter den norske Grand Prix-finalen i 1987, da hun med høy hårføring fremførte vinnersangen «Mitt liv» (9. plass i den internasjonale finalen). Rolf Løvland var også mannen bak den og flere av de andre sangene hun fremførte på engelsk på debutalbumet The Beauty And The Beat (1987).

På den neste platen sto Løvland for de norske tekstene, mens Gulbrandsen selv hadde laget all musikken. Løvland var også mannen bak «Welcome To Lillehammer» (laget til OL-94) – som hun framførte. Fire år senere var hun aktuell med Jørn Hansens låt «Med gullet for øyet», skrevet til de VII. paralympiske vinterleker i Nagano i 1998. Hun har jobbet sporadisk med andre artister, og dukker opp på TV i forskjellige sammenhenger.

I 2004 hadde hun to låter inne på Norsktoppen: «Jolene» og «La meg bli der». Begge er med på albumet Vi to. Gulbrandsen er nå bosatt i Hokksund og synger på hobbybasis. Hun er med i Ole Jørgen Grønlunds retroband Folk som Oss, som ga ut et selvtitulert album i 2010.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.