Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Just 4 Fun

Velg forbokstav på

1990 -

Just 4 Fun ble startet sommeren 1990 som en revygruppe i Sarpsborg, på utestedet Olivers. Konseptet var at musikken ikke skulle gå utenfor 60-tallet. Deltagerne i kvartetten var Jan Groth, Hanne Krogh, Eirikur Hauksson fra bandet Artch, og Marianne Antonsen.

Sommershowet var en suksess, og de fikk tilbud om å representere Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1991, som dette året skulle avholdes i Roma. De deltok med Torhild Nigars «Mrs. Thompson», som plasserte seg blant de fem–seks bakerste på resultatlista. Dette er for øvrig et av få år det ikke har vært avholdt noen norsk finale, fordi juryen mente at det ikke hadde kommet inn noe bidrag som musikalsk holdt mål.

I bearbeidet form ble showet etter hvert spilt med suksess rundt i landet og vist på TV. Just 4 Fun kom med to album. Hanne Krogh finansierte Ren 60, som ble solgt i over 50 000 eksemplarer. Etter oppløsningen i 1991 har musikerne vært å finne på andre fronter. Hauksson synger nå i Live Fire, Trond Holter Band og Magic Pie. Just 4 Fun holdt gjenforeningskonserter våren 2008 i Sarpsborg og Fredrikstad.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.