Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Ivar Dyrhaug

Velg forbokstav på

10.06.1949 -


Tekstforfatter, komponist, programleder og platedirektør, f. 10.06.1949. Dyrhaug er en meget betydningsfull person i norsk populærmusikk, både som utøver og bakmann. Han var en av programlederne i det populære radioprogrammet Pop Spesial på 70-tallet.

Han laget en rockopera om mobbing, Hvorfor nettopp meg?, som ble utgitt på plate i 1979. Ble deretter innlemmet i barne-og underholdningsavdelingen i NRK, hvor han var programleder for Halvsju. To av rollefigurene her var Espen, spilt av Dyrhaug, og Ann-Mari, spilt av Turid Øversveen. En LP med disse figurene ble utgitt i 1982.

Etter flere populære musikk-TV-serier (bl.a. Zikk Zakk og Pick-Up) opprettet Dyrhaug Norsk Plateproduksjon i 1988. Dette selskapet ble lansert med brask og bram gjennom Dance With A Stranger. Han skrev også tekster for bandet, bl.a. «Long December Nights», som i 1994 ble nominert til Spellemannprisen.

Etter et lite tiår som direktør for Norsk Plateproduksjon, solgte Dyrhaug selskapet til BMG og vendte tilbake som programleder i TV på fulltid. Hans største suksess de siste årene har vært serien Beat for beat på NRK1.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.