Intrigue

Velg forbokstav på

1989 -

Heavyrockband fra Karasjok, kjent for rå gitarriff blandet med tradisjonell joik. Bandet ble etablert i 1989 og har gjennom årene hatt diverse utskiftinger. Sanger Kai Somby er frontfiguren, andre medlemmer per 2003 var Tore Skoglund (gitar), Knut Bakkevold (gitar), Steve Strømeng (keyboard), Frank Rasmus (bass) og Øyvind Karlsen (trommer).

Bandet har fire utgivelser å vise til. Intrigue kom i 1994, EPen Heavyjoik (2002) solgte til gull, og fullengderen Crossover (2003) gikk også meget godt. På Crossover har de med en låt av karasjokbandet Molotov Cocktail, som forulykket på vei hjem fra spillejobb i Russland i 1991, bare én overlevde. På samme CD ærer de også multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää med en låt.

Utgivelsene i 2002 og 2003 er produsert av Ronni Le Tekrø (TNT) . Han har spilt live med bandet ved flere anledninger, som på Varangerfestivalen i 2002. Intrigue har også vært oppvarmingsband for TNT bl.a. på Rockefeller. Bandet synger både på samisk og engelsk. Med sin blanding av hardrock og joik har de klart å bygge en musikalsk bro mellom den norske og den samiske befolkningen i Nord-Norge, og de har oppnådd stor popularitet.

Siden 2006 har Intrigue bestått av Somby, Skoglund, Rasmus, Karlsen og gitaristen Geir Karikoski. I 2011 gjorde de platecomeback med EPen Cappa Nieida, samtidig som både Heavyjoik og Crossover ble relansert.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.