Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Hello Goodbye

Velg forbokstav på

Bandet ble startet av Fredrikstad-musikeren Frode Fivel (gitar, sang) og svenskene Johannes Kanschat (trommer) og Elisabet «Lisa» Lundkvist (vokal). De møtte hverandre på Kunstakademiet i Oslo mot slutten av 90-tallet. De første årene hadde de ingen bassist, og de har aldri hatt noe stort trommesett heller, nærmest bare et utvalg rytmeinstrumenter.

Bandets første jobber var på gata i Oslo. Deres første plateutgivelse var en single på Smalltown Supersound med tittelen «Pussycat»/«African Night» i 1999. I 2001 begynte Alex Kloster-Jensen fra Ricochets på gitar, men han trakk seg ut av bandet i 2004. Hello Goodbye fikk da hjelp av kontrabassisten Lars Ivar Borg, som siden har lånt ut hjelpende hender både på plate og på scenen.

Hello Goodbye albumdebuterte i 2002, samme år som de gjorde en fantastisk konsert på Øyafestivalen. De turnerte en hel del i utlandet, bl.a. som supportband for Madrugada på en Europa-turné. Bandet gikk i oppløsning etter at andrealbumet kom i 2004.

Frode Fivel jobber som billedkunstner og har utgitt soloalbumene Patience Will Win (2003) og A Kid Is Just A Kid (2008). Han er nå en av vokalistene og låtskriverne i poprockbandet Mirror Lakes, sammen med Knut Schreiner (Kåre & The Cavemen, Turboneger). De debuterte i 2012 med albumet Mirror Lakes.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.