Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Heidi Hauge

Velg forbokstav på

Heidi Hauge står for en av de store suksesshistoriene i norsk platebransje. "Country Rose" kom i 2001
Heidi Hauge står for en av de store suksesshistoriene i norsk platebransje. "Country Rose" kom i 2001


14.10.1967 -


Countrysanger, f. 14.10.1967 i Skien. Heidi Hauge er en uvanlig suksesshistorie: ikke den typen artist som tiltrekker seg de store plateselskapene, likevel har hun mange bestselgere bak seg.

Hemmeligheten ligger i at hun er en helt vanlig jente som fremfører kjente og kjære country-låter med ærlig innlevelse. Firebarnsmoren Heidi Hauge er utdannet innen helse- og sosialfag, og arbeidet i Klyve barnehage da hun for moro skyld begynte å synge til dans sammen med sin daværende mann Bjørn Arild Hauge midt på 90-tallet. Etter en opptreden i oktober 1999, ble hun tilbudt kontrakt med det lille selskapet Showtime Records. Dette ble starten på en karriere som tatt rett ut fra et filmmanus.

Albumet Country Time, utgitt i mars 2000, solgte 20 000 i løpet av kort tid, og en overveldet Hauge kunne plutselig satse på en karriere som artist. Suksessen fortsatte med Country Rose, som solgte nesten 30 000 enheter i 2001. Salget ble fordoblet fra og med Country Girl, og i september 2002 kunne bransjebladet FaroJournalen melde at de fire CDene til Heidi Hauge hadde solgt til sammen 170 000 eksemplarer i Norge. Samtidig hadde hun fått et solid fotfeste i Danmark, hvor hun solgte 25 000 i gjennomsnitt av platene sine.

Ved inngangen til 2003 var Heidi Hauge blant Skandinavias mestselgende artister, med et samlet salg på rundt en halv million enheter. Dette året ga hun også ut sin første plate med norske tekster. De fleste av Heidi Hauges plater er innspilt i Klyve Lydstudio med norske musikere. Hun er tildelt trofeer for årets countrysanger i Tyskland, Danmark, Sverige og Polen. På Country Jewels synger hun både på engelsk og norsk. Albumet gikk helt opp til 7. plass på VG-lista i 2004. Men samme år brøt Hauge med Showtime Records, og hennes to neste plater solgte mye mindre.

Hun la opp som artist i 2008, men i 2011 begynte hun å opptre med The Eagle Heart Band som én av fire vokalister.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.