Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Hanne Hukkelberg

Velg forbokstav på

17.04.1979 -


Vokalist, komponist, sangpedagog og multiinstrumentalist, f. 17.04.1979 i Ål i Hallingdal, oppvokst på Kongsberg siden hun var åtte år. Hukkelberg kombinerer iørefallende pop med inspirasjon fra jazz, noe som har fått anmeldere til å sammenligne henne med både Billie Holiday og Norah Jones.

Hukkelberg begynte å klimpre på instrumenter allerede i treårsalderen, og var i en periode på 90-tallet medlem av metalbandet Funeral. Hun fikk kontrakt med Propeller Recordings i 2002, og ga ut EPen Cast Anchor året etter. Publikum merket seg fort at dette var en artist med sans for særegne arrangementer – Hukkelberg bruker gjerne utradisjonelle hjelpemidler som f.eks. kjøkkenredskaper som rytmeinstrumenter.

Hanne Hukkelberg slo til under by:Larm i februar 2004. Samtidig ble albumet Little Things lansert. Kåre Chr. Vestrheim produserte det samt de tre oppfølgerne, som alle fikk meget god kritikk. Hukkelberg ble tildelt Spellemannprisen for Rykestrasse 68 (2006), som ble skrevet mens hun bodde i Berlin. Og hun ble nominert for Blood From A Stone (2009), som var preget av et opphold i Skaland på Senja.

Hun bidro med sangen «Lucy» til soundtracket for Legenden om Narnia – Prins Caspian (2008), men den var ikke med i selve filmen. Fjerdealbumet, Featherbrain(2012), ble skrevet i New York, og nådde i likhet med de tre forgjengerne Topp 30 på VG-lista.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.