Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Front Page

Velg forbokstav på

Front Page var med på å gi Halden et ry som rockeby. Her er deres første plate ''Qualified'' (1981)
Front Page var med på å gi Halden et ry som rockeby. Her er deres første plate ''Qualified'' (1981)

1978 - 1983

Rockebandet Front Page ble dannet i Halden i 1978. Sammen med The Young Lords var de med på å gi Halden ry som rockeby, et omdømme som skulle holde seg over tid.

Første halvannet året var besetningen som følger: Kalle Storm Andersen (gitar), Steinar Karlsen (gitar), Morten Milde (sang), Chris Nilsen (trommer) og Ulf Richter Svendsen (bass). Denne gjengen ga i 1979 ut singlen «Monster»/«Kick Them» på selskapet New Noise. Andersen var parallelt med i The Young Lords, og da Front Page albumdebuterte hadde han valgt å satse på lordene. Med som gjestemusiker på Qualified var gitaristen Stein Ramberg (Kollaps).

Special Edition var Ronny «Ponny» Jensen kommet med som fast ny gitarist, ved siden av Karlsen. Mellom de to LPene kom en versjon av Paul Ankas «Diana» på 7-tommer. Front Page holdt det gående et stykke ut i 1983. Milde startet The Ghostriders sammen med Andersen og Ramberg. Svendsen var fra midten av 80-tallet med i svenske Hjärtats Hjältar. Nilsen var med i Rovers, spilte på plater med deLillos og Ian Senior og er nå med i Onkel Tuka. Milde gjorde seg også bemerket i østfoldområdet som skuespiller.

Front Page deltok på samleplatene The Big Voice Of New Noise (1981), Blodige strenger (1981) og Anarki og kaos (1992). I 1990 ble bandet gjenforent for én konsert i Halden.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.