Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Flax

Velg forbokstav på

Under avtalen med Vertigo, som ga ut samleobjektet ''Flax One'', kom også Flax med singlen «What'cha Gonna Do»/«Pain In The Ass» (1976).
Under avtalen med Vertigo, som ga ut samleobjektet ''Flax One'', kom også Flax med singlen «What'cha Gonna Do»/«Pain In The Ass» (1976).

1972 -

Heavybandet Flax ble startet i 1972 med trioen Hermod Falch (sang) og brødreparet John (gitar) og Lars (keyboards) Hesla i spissen. Falch og Lars Hesla var med i bandet til siste slutt mot slutten av 80-tallet, mens John Hesla ga seg i 1982.

Bandet hadde en pause i årene 1976 til 1978, en pause som startet rett etter at debutalbumet hadde kommet ut. Flax hadde et stort og imponerende sceneshow, bl.a. stilte vokalist Falch i skjelettdrakt på scenen, lenge før slikt ble gjort til en Melodi Grand Prix­-gimmick.

En del forskjellige musikere var innom bandet, deriblant trommeslageren Willy Bendiksen (senere i Road og Blonde On Blonde) – først en periode i 1975, og deretter fra 1978 og utover. Bassisten Jørun Bøgeberg (senere i band som Road og Four Roosters) var også med en periode tidlig på 80-tallet.

Deres første album var en av de første LPene som fikk skikkelig samlerstatus her i landet, men det er LP nummer to – Monster Tapes (1980), med den opprinnelige trioen pluss Bøgeberg og Bendiksen – som av mange regnes for å være den definitive Flax-LPen. To kutt er for øvrig å finne på samlingen Norske riff og tordenskrall.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.