Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Drama

Velg forbokstav på

1982 -

Drama debuterte med ''Breaking Away'' i 1982 og særlig to av de unge guttene, Per «Muffe» Indrehus og Geir Olav «Gækki» Bøkestad, skulle snart komme til å sette sitt preg på 80-tallet
Drama debuterte med ''Breaking Away'' i 1982 og særlig to av de unge guttene, Per «Muffe» Indrehus og Geir Olav «Gækki» Bøkestad, skulle snart komme til å sette sitt preg på 80-tallet


Dette popbandet, eller Norges første boyband om man vil, ble dannet i 1982 i Larvik av Per Kristian «Muffe» Indrehus (sang, gitar), og Geir Olav «Gækki» Bøkestad (gitar), Tomas Siqveland (bass), Per Arne «Perry» Strandbakken (keyboard) og Gunnar «Stikka» Refsdal (trommer). Fire av medlemmene fylte 15 det året debutalbumet ble sluppet, mens Indrehus var hele 17. Ikke barnestjerner, men ikke voksenstjerner heller.

De spilte uskyldig sjarmerende melodisk pop, med sterk inspirasjon fra 60-tallet. Musikken var skrevet av dem sjøl. Plateselskapsboss Audun Tylden sto bak de fleste tekstene, bortsett fra et par som bassist Siqveland skrev til debutalbumet. Det ble nominert til Spellemannprisen.

Drama vakte en viss oppmerksomhet da debutalbumet ble sluppet i november 1982, men det var oppfølgeren High Time som året etter nådde høyest på VG-lista, med en sjuendeplass. Da hadde de også utvidet bandet med Ollie (Ole Jan Rimstad). De hadde tre suksesser på Ti i skuddet: «Daydreamer» (1982), «High Time» (nr. 1 i 1983) og «Hey Girl» (1984).

Indrehus og Bøkestad sluttet i bandet for å starte for seg sjøl. Det ble en navnestrid som utbryterne tapte, og Indrehus og Bøkestad tok da navnet Creation, mens resten av bandet fortsatte under navnet New Drama. Saken ble anket, og utbryterne vant – men da var det for sent.

New Drama ga ut en EP i 1984, og fortsatte med albumet Fantasized (1984), som nådde 8. plass på VG-lista. I 1986 kom The Wild World, hvorfra singlen «Dynamite» gjorde det bra på Ti i skuddet. Drama ble gjenforent i 1987 og spilte inn albumet Take It Away, som solgte til gull og skaffet bandet en Norsktoppen-ener med «Hold On Me». I 1988 toppet «Alina» samme liste.

Etter oppfølgeren Escapades, som ikke fikk samme mottakelse, ble Drama lagt ned. I 2006 kom de imidlertid sammen igjen for å spille en ny sang, «Hello», til den doble samlingen Best Of Drama & Creation. Tomas Siqveland har siden 80-tallet jobbet som produsent.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.