Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Divin' Ducks

Velg forbokstav på

1985 -


''Divin' Ducks Rapes The World ''(1992) er kanskje en naturlig tittel for et band som har en frontfigur som Morten Hjøllo, som inkluderer stripping og gitarspilling med eget glassøye i showet
''Divin' Ducks Rapes The World ''(1992) er kanskje en naturlig tittel for et band som har en frontfigur som Morten Hjøllo, som inkluderer stripping og gitarspilling med eget glassøye i showet


Divin’ Ducks ble startet som Hjøllo Band i 1985 av Morten Hjøllo fra Husnes og Øystein Rudjord (trommer) fra Otta. De ga ut EPen Back In Business i 1986, mens de ennå gikk på Skjeberg Folkehøgskole. Året etter flyttet de til Oslo, fikk med seg bassist Torbjørn Christensen og skiftet navn til Divin’ Ducks. Debutalbumet ble utgitt på det lokale selskapet Veps i september 1988.

Divin’ Ducks er et hardtslående rockeband kjent for sine fengende låter og en hemningsløs frontfigur i Morten Hjøllo. Han er ikke bare kjent for sine ferdigheter som gitarist, vokalist og låtskriver, men også for sitt sceneshow, som inkluderer stripping og gitarspilling med eget glassøye. Divin’ Ducks spiller klassisk rock’n’roll, inspirert av band som ZZ Top, Status Quo og Georgia Satellites.

Høsten 1989 gjennomgikk Divin’ Ducks forandringer både i besetning og musikkstil. Ut gikk Christensen, inn kom Ferdinand Berentzen (gitar) og Kjell-Ove Torkildsen (bass). Med disse karene på laget ble musikken tettere og tyngre, noe som kom godt frem på Divin’ Ducks Rapes The World, utgitt i februar 1992. Dette albumet ble også utgitt i Danmark og Sverige – og på Filippinene.

I januar 1993 ble gitaristen Stein Ramberg (Young Lords, Front Page, Ghostriders, Backstreet Girls, Contenders) hentet inn som erstatter for Berentzen. Bandet turnerte nå flittig i hele Skandinavia og deler av Europa, og befestet sin solide posisjon med platene An Eye For An Eye (mars 1994) og Gutter Rhymes (august 1995). Førstnevnte inneholdt bandets største radiohit, «Queen Of Sheba».

Ramberg sluttet i januar 1997 og ble etterfulgt av Svein Heimvik. Den nye kvartetten satset i større grad på Europa, og i september 1997 ble hele bandets platekatalog utgitt i Tyskland, Sveits og Østerrike av Sony Music Tyskland. Tidlig i 1998 gjennomførte Divin’ Ducks en turné i Europa sammen med hardrockbandet UFO. I den forbindelse ble en samleplate utgitt på det tyske selskapet Event Records. Konsertopptak fra turneen ble utgitt senere samme år på albumet Brewed And Bottled, denne gang på eget selskap. I mai 2002 vendte Ferdinand Berentzen tilbake for å erstatte Heimvik.

Divin’ Ducks ble oppløst høsten 2003, men var i gang igjen våren 2009. De består nå av Hjøllo, Rudjord, Berentzen og Roy Funner (bass; Gazpacho). På Best Of – Revitalized (2010) spilte bandet inn noen av sine mest kjente låter på nytt.
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.