Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Cowboy-Laila

Velg forbokstav på

12.02.1943 -

Cowboy-Laila er en av de mer fargerike personlighetene innen norsk musikk. Hun platedebuterte med ''Gi en liten blomst'' i 1980
Cowboy-Laila er en av de mer fargerike personlighetene innen norsk musikk. Hun platedebuterte med ''Gi en liten blomst'' i 1980

Laila Preikschas Nygjerdet, f. 12.02.1943 i Bergen. Hun vokste opp på Ådalsbruk i Løten kommune, rett utenfor Hamar. Hennes liv er skildret i biografien Cowboy-Laila – med døra på gløtt (1993) av Torbjørn Bakken.

Hennes turbulente liv finnes igjen i musikken hennes, hun skriver alle tekster og melodier sjøl. Hun debuterte på plate i 1980, med albumet Gi en liten blomst. Det ble tre album i løpet av en tiårsperiode, før hun tok en pause. I 2004 var hun imidlertid i full gang igjen, med plateinnspillinger og liveopptredener med bandet Cowboy-Laila og Ungkara.

Sigøyner-cowboy (2005) handler om hvordan taterne og sigøynerne var blitt tråkket på i alle år.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.