Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Blaupunkt

Velg forbokstav på

1979 - 1982

Nyveivbandet Blaupunkt ga bare ut én LP,'' Blaupunkt'' (1982)
Nyveivbandet Blaupunkt ga bare ut én LP,'' Blaupunkt'' (1982)

Et av hovedstadens nyveivband, startet i 1979, av Ola Snortheim, Harald Haakstad og Kaare Berntzen, som hadde spilt sammen i Ski Patrol. Med seg fikk de vokalist Tone Rønning og bassist Bjørn Rølla.

Blaupunkt hadde sin første spillejobb på Café Lysthuset. En stund så det ut til at Blaupunkt skulle bli en kortvarig affære for alle de involverte, men idet gruppen var ved å oppløses, ble de kontaktet av Torpedo Plater, som ville gi ut en single med dem. Slik ble «Cupfinalen» til (juni, 1980), og bandmedlemmene fikk nytt mot, og lyst til å drive Blaupunkt videre. Singlen besto ellers av låtene «Jostein og elskerinna til Torstein» og en versjon av Arne Bendiksens «La meg være ung».

På samleplaten Sjokk rock (1980) er Blaupunkt representert med «Gul og blå». Med Gunnar Hanslien på trommer ga Blaupunkt ut sitt selvtitulerte album i 1982, bestående av tidsriktig nyveiv til både norske og engelske tekster. Allerede samme sommer ble gruppen oppløst. Bjørn Rølla ble med i Babij Jar i 1985. Ola Snortheim spilte parallelt i De Press, senere bl.a. Spastisk Ekstase, Cirkus Modern og Norske Gutter. I 1985 startet Snortheim sitt eget Langsomt Mot Nord.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.