Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Blacksheeps

Velg forbokstav på


2006 -

Pønkinspirert rockegruppe fra Nesseby i Finnmark, dannet i 2006 da medlemmene var 12–13 år gamle: låtskriveren og vokalisten Agnete Kristin Johnsen, gitaristen Emelie Nilsen, bassisten Viktoria Eriksen og trommeslageren Alexander Touryguin.

The BlackSheeps vant Melodi Grand Prix junior i september 2008 med sangen «Oro Jaska, Beana», som ble sunget både på samisk og norsk, og handler om en hund som er så tykk at den dør. Singleutgivelsen toppet VG-lista i desember.

«Oro Jaska, Beana» ble kåret til årets hit på Spellemannpris-utdelingen. Produsent var Ulf Risnes fra Tre Små Kinesere. Oppfølgeren «Edwin», som handler om en transvestitt på skolen som oppfordres til å komme ut av skapet, forsvant ut av VG-lista etter én uke på 14. plass. Albumet The BlackSheeps (oktober 2009) greide 4. plass og åtte uker på lista.

I juni 2010 fikk Eriksen og Touryguin sparken fra bandet, og ble erstattet av Nikolaj Nordbak Gloppen (bass) og Simon Stenvoll Pedersen (trommer). Foreldrene til Eriksen og Touryguin gikk deretter til søksmål mot Johnsen og Nilsens foreldre for å kreve retten til bandnavnet og sin del av inntektene, men de tapte rettssaken.

Vinteren 2011 deltok The BlackSheeps i Melodi Grand Prix med «Dance Tonight». Låta endte på 2. plass i den norske finalen og ble en liten hit (15. plass, to uker på lista). I 2012 framførte bandet «Amandus dokkemann» på albumet Vi har den ære – En hyllest til Thorbjørn Egner. Samme år bidro Agnete Johnsen med tekst og musikk til albumet Lillepri: Sangene fra TV­serien.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.