Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Avalanche

Velg forbokstav på

1984 -

Avalanche hadde stor suksess med singlen «Johnny, Johnny, Come Home», bl.a. i Frankrike, og var en periode i alle «fjortis»-bladene, her en forside fra Starlet
Avalanche hadde stor suksess med singlen «Johnny, Johnny, Come Home», bl.a. i Frankrike, og var en periode i alle «fjortis»-bladene, her en forside fra StarletPopduo startet i 1984, bestående av Kjetil Røsnes og Kirsti Johansen fra hhv. Lørenskog og Vågsbygd. Med base i Hamburg slo de igjennom med singlen «Johnny, Johnny Come Home». Denne solgte tett oppunder én million eksemplarer i Frankrike og Tyskland, og nådde 3. plass i Norge i 1989.

I 1990 toppet de Ti i skuddet med «I Will Wait». Samboerparet brukte siden artistnavnet K+K. De har siden 2004 vært bosatt med sine to barn på Lierfoss i Aurskog-Høland. I 2007 gikk Avalanche til topps på Norsktoppen med «Goodbye To Yesterday», som de skrev da de bodde i Frankrike i 1995.

Blue Moon Band hadde framført samme låt i den norske Melodi Grand Prix-finalen, hvor Avalanche selv deltok i 2008 med «Two Monkeys (On The Roof)».Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.