Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Arnsteins

Velg forbokstav på

Arnsteins har holdt det gående siden 1980. Her med platen ''Tjo og hei med ny steel ''(1983)
Arnsteins har holdt det gående siden 1974. Her med platen ''Tjo og hei med ny steel ''(1983)Gammeldansorkester fra Trøndelag, startet i 1974 med besetningen Arnstein Moen på trekkspill og sang, Håkon Renanger (eks Vikings, Knuts) på sang og gitar, Per Haugan på bass og sang, Knut Sjøvold på trekkspill.

Tidlig på 80-tallet ble Arnsteins supplert med musikere som Per Johny Norlén (fele), Kjell «KK» Karlsen (steelgitar) og Kai Biermann (trommer). Da spilte orkesteret en blanding av country og gammeldans. Arnsteins er blitt et begrep på landsbasis som et av landets mest populære gammeldansorkestre.

Arnsteins spilte musikken og Hallbjørn Rønning var fortelleren i Hans Rotmos musikalske juleeventyr Selbunissens jul (1993). På 90-tallet hadde Moen og Renanger med seg Norlén (nå også bass), Jostein Sveen (gitar, bass, sang), Harry Fuglem (trommer) og Per Adolfsen (trekkspill, keyboards, sang). De turnerte mye i USA og var med på gammeldanscruise i Karibia i 1992 – med konserter i New York, New Jersey, Epcotsenteret i Florida og Leiv Eriksson-senteret i Miami. De har også i flere år spilt på dansecruise på SS Norway i Karibia.

I 2005 ble originalbesetningen gjenforent i forbindelse med 30-årsjubileet og lanseringen av de fem første albumene på CD. Hans Rotmo har bidratt med tekster og melodier på flere av Arnsteins’ plateproduksjoner.


Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.