Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Arne Hansen & The Guitarspellers

Velg forbokstav på


Arne Hansen & The Guitarspellers er et enmannsband fra Moss, som ikke bare har utgitt seks album med stort sett lynkjapp poprock, men også satt norsk rekord i antall kutt på en 7-tommers vinylplate.

Hansens egentlige navn er Erik Ødegaard, og han har tidligere spilt i lokale pønkband. Hansen spilte inn en mengde korte, men til dels fengende låter hjemme hos seg selv på slutten av 80-tallet, og noen av disse ble utgitt på diverse samleplater. En av låtene endte opp på samlealbumet Rock’n’roll Stowaways, og førte til at han fikk utgi et 7-tommers album med hele elleve spor. En ti-spors 7-tommers LP ble utgitt i Tyskland noen år senere.

Det ble en pause i innspillingene mellom 1989 og 1997, men så dukket han opp på arenaen igjen. Nå med musikken i mer konvensjonell innpakning på CD. Et særtrekk er at alle CDene i vanlig salg har femten kutt. Først kom det et julealbum – Rein­ deer Can Fly! (1997), deretter et vanlig album, og så ble det lagt ut et fjorten spors album – Greatest Leftovers (2000) – som kun kan lastes ned fra nettet på mp3.com/guitarspellers.

Nå var kuttene blitt lengre enn tidligere, og ett av sporene på julealbumet varte over 5 minutter. Det neste albumets tittel var inspirert av filmens verden, The Popville Hor­ror(2003).
Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.