Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Apollo

Velg forbokstav på

24.12.1980 -


Apollo debuterte med ''Mine damer og herrer'' i 2002
Apollo debuterte med ''Mine damer og herrer'' i 2002


Jonas Forsang Moksnes er en rapper fra Bekkelaget i Oslo, f. 24.12.1980. Apollo er et sentralt navn i det norskspråklige hiphop-miljøet, og debuterte på UROs demo UROkkelig i 1997. Han vakte oppsikt med sporet «Pravda! Ord til mor» på samleplaten Rhymers Bench i 1999, og solodebuterte med Scenario EP i 2000. I tillegg deltok han på album som Klovner i Kamps Schwin, Tungtvanns Nord og Ned og UROs Sirkus Uro.

All oppmerksomheten førte til at Apollo ble ettertraktet av de største plateselskapene, og i 2000 skrev han kontrakt med Universal. Han spilte på Quartfestivalen og Jazzfestivalen i Molde i 2000, og har turnert mye med fullt band etter det. Albumet Mine damer og herrer kom ut i 2002 og ble nominert til Spellemannprisen for beste hiphopalbum. I 2004 fulgte han opp med Satans sirkus.

Apollo har jobbet med flere forskjellige produsenter, bl.a. Kjellsby/Miljeteig, Kakemonsteret, Jester, Louis Cypher, Definite og Quest. Apollo bruker nå sitt døpenavn Jonas Forsang Moksnes. Han jobber som journalist og er gitarist i rockebandet Yoga Fire, som han startet i 2006 sammen med medlemmer fra Klovner i Kamp. De albumdebuterte i 2009 med Fuck you eller penga tilbake.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.