Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Anne Karine Strøm

Velg forbokstav på

I ungdomsårene sang Anne Karine Strøm med bandet Beefeaters, og ga også ut solosing­ler, bl.a. «En sommerdrøm»/«La ham være i fred» (1967)
I ungdomsårene sang Anne Karine Strøm med bandet Beefeaters, og ga også ut solosing­ler, bl.a. «En sommerdrøm»/«La ham være i fred» (1967)

På flere av Anne Karine Strøms LP-er på 80-tallet var mye av materialet skrevet av hennes mann Ole Paus, og albumet ''Casablancas døtre'' inneholdt bl.a. «Når Dukke Lise våkner» og «En generasjon av barn»
På flere av Anne Karine Strøms LP-er på 80-tallet var mye av materialet skrevet av hennes mann Ole Paus, og albumet ''Casablancas døtre'' inneholdt bl.a. «Når Dukke Lise våkner» og «En generasjon av barn»

15.10.1951 -

Vokalist, f. 15.10.1951 i Oslo.

Bølerjenta var elleve år gammel da hun i 1963 vant en sangkonkurranse på ungdomsrestauranten Rondo. Seieren førte til TV-opptreden, plateinnspilling og folkparkshow i Sverige. Singleplaten «Fotballgressenka»/«Lille Marlene» kom ut på plateselskapet Manu. Unge Anne Karine behersket italienske sangtekster, og avisene døpte henne derfor «Norges svar på Robertino». (Robertino var en bråmoden guttunge fra Italia, som sjarmerte damene med sanger som «O Sole Mio» og «Romantica» på tidlig 60-tall.)

På Manu kom hun også med den sjarmerende singlen «Ringo, Paul, John, George»/«Jeg ønsker meg en bitte liten Beatle». I ungdomsårene sang Anne Karine i gruppen Beefeaters, og da de ble oppløst, fortsatte hun med Finn Eriksens Orkester (Finn Eriksen). På 70-tallet var hun en ivrig Grand Prix-deltager, seks ganger stilte hun som soloartist, og vant i 1974 med «Hvor er du?» og i 1976 med låten «Mata Hari» (Frode Thingnæs/Philip Kruse), i den norske finalen som for alltid vil bli husket for kostymene. Hun stilte i harembukse i sølv, og i samme konkurranse fremførte Jahn Teigen «Voodoo» – i skjelettkostyme!

Strøm vant også i 1973 som medlem av gruppen Bendik Singers med «Å, for et spill». Denne vokalgruppen ble satt sammen av allestedsnærværende Arne Bendiksen, og i tillegg til Strøm besto den av Ellen Nikolaysen, Anne Lise Gjøstøl og brødrene Kruse. De tre jentene hadde gått sammen på Hartvig Nissens musikklinje i Oslo og de jobbet mye sammen, både i TV-og radiosammenheng og i platestudio.

Mot slutten av 70-tallet begynte hun å opptre i musikalske kabareter med Øystein Sunde og sin daværende ektemann Ole Paus. I tillegg til de mange singleplatene ga Strøm ut flere langspillere, bl.a. Album (1978), som kom ut på Paus’ egen Zareptaetikett. Her hadde hun gjennomgått et stilskifte mot en mer seriøs form for popmusikk. På popalbumet Casablancas døtre (31. plass i 1982), fikk hun med seg den svenske artisten Marie Bergman som produsent.

I 1986 kom platen Landet utenfor. Her var halvparten av materialet hennes egne komposisjoner, med tekster av Nils Fredrik Dahl og Jesper Halle. Produsent var Paolo Vinaccia. Strøm har også medvirket på flere album med revyparet Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen Jr. Etter at artistkarrieren var over, har Strøm arbeidet som journalist.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.