Matched: mediateket/norsk-pop-og-rockleksikon/(.*)

Anne-Mette Pålsrud

Velg forbokstav på

Anne-Mette Pålsrud, sanger, f. 12.08.1957, fra Nesodden. Hun debuterte som åtteåring i 1965 med «Bare vent til jeg blir stor»/«Kari, Mari og Wenche» av Mikkel Aas. Anne-Mette sang også en stund med Tønsberg-gruppen The Enemies, der Jahn Teigen var bassist. Sammen ga de ut singlen «En hemmelig hemmelighet»/«Blomsterslottet» i 1967. Dette var Teigens platedebut.

I 1968 kom Anne-Mette til Arne Bendiksen på Triola, og fikk raskt sølvplate for «Här kommer Pippi Långstrump», som lå 20 uker på VG-lista i 1969. De seks singlene hennes på Triola ble samlet på LPen Anne Mette 13 år. I 1970 deltok hun på den første skandinaviske western-festivalen, som det ble utgitt en dobbelt-LP fra. Hun medvirket også på noen av platene i Svensktoppar-serien, og turnerte med Finn Eriksens og Terje Fjærns orkestre.


I 1974–76 var hun vokalist i Anne Mette og Company Band. I årene 1976–83 var hun hovedsakelig aktiv som vokalist i flere mer rock/bluesinspirerte svenske band. Hun turnerte i Norge med et eget Janis Joplin-show i 1982. I 1983 trakk hun seg tilbake for å være mor og kaller seg nå Anne Mette Fyrbu Grelland.

Hun må ikke forveksles med barneartisten Anne Mette Torp fra Hønefoss. Hun er mest kjent for 1973-singlen «Jeg er en astronaut» og medvirket dessuten på plateserien På treff med. Hennes plateselskap Talent ga i 1973–74 ut to LPer med henne.

Tekstmaterialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.