Matched: (.?.+?)(?:/([0-9]+))?/?$

Norsk pop- og rockleksikon (2013)

Velg forbokstav på

Norsk pop- og rockleksikon - Fra Abel til AabelUtgitt av Vega Forlag, 2013.

Snart ti år etter at standardverket Norsk pop- og rockleksikon ble utgitt første gang, foreligger det nå i fullt oppdatert og revidert utgave. Gjennom mer enn 1500 rikt illustrerte artikler fra A til Å speiles her mangfoldet i norsk populærmusikk, som siden Adolf Østbyes første grammofonplate i 1904 har gledet, engasjert og provosert generasjoner av nordmenn.

Norsk musikkliv er mer levende enn noen gang. Bredden har aldri vært større, og stadig flere band og artister opplever å slå igjennom på norske og internasjonale scener. I et mylder av sjangre, miljøer, epoker og referanser gir leksikonet den definitive oversikten over alle som har vært med på å forme norsk populærmusikk fram til i dag.

Norsk pop- og rockleksikon er et unikt oppslagsverk for alle musikkinteresserte, formidlet med stor entusiasme og detaljkunnskap av noen av landets fremste musikkskribenter.

Blant bidragsyterne til første utgave var Bård Ose, Jan Eggum, Willy B, Arvid Skancke Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Siren Steen, Erik Kydland og Frode Øien. Ansvarlig for oppdateringen er Jon Vidar Bergan.


Naviger blant artister i høyremenyen.