Minor Majority

Velg forbokstav på

Minor Minority ble lagt merke til i Frankrike med ''Up For You & I'' (2004)
Minor Minority ble lagt merke til i Frankrike med ''Up For You & I'' (2004)

2000 -

Rockeband fra Oslo, dannet våren 2000. Minor Majority har fått et solid rykte som skapere og utøvere av lavmælt melodiøs rock, gjerne bestrødd med litt folkrock-krydder. Minor Majority ble startet av Pål Angelskår og Andreas Berczelly, og var opprinnelig ment som et studioprosjekt. Berczelly ønsket ikke å opptre live, så Karen Jo Fields ble hyret inn til å være med på piano og vokal i konsertsammenhenger. Året etter kom debutplaten Walking Home From Nicole’s til meget gode anmeldelser.

På den Spellemann-nominerte If I Told You, You Were Beautiful (2002) var Jon Arild Stieng blitt medlem i bandet. Han var også med på en låt på førsteplaten. Låten «Dancing In The Backyard» fra denne platen ble en radiohit. I 2002 deltok de på kulturfestivalen Christmas At Union Station i USA sammen med Bjørn Berge og Furia.

På nyåret 2003 ble Harald Sommerstad (tangent­instrumenter) med, bare måneder senere ble bandet utvidet til kvintett med Henrik Harr Widerøe (bass) og Halvor Høgh Winsnes (fra Thulsa Doom) på trommer. Berczelly var nå ikke medlem i bandet lengre, selv om han er fast produsent og er med på å sette sitt preg på musikken. De spilte på Quartfestivalen 2003, og startet arbeidet med ny utgivelse. Up For You & I (2004) ble strålende mottatt, solgte mer enn 20 000 og ble lansert i Europa på det franske selskapet Vicious Circle. I Frankrike har det vokst frem en virkelig stor interesse for bandet, med både plateutgivelser og jobber.

Materialet er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.