Matched: mediateket/biografier/(.*)

Space O'hoi

Velg forbokstav på

Progrockband fra Bodø med influenser fra jazz og avantgarde. Musikken har en grunnbasis i progrocken på 70-tallet med Gong, King Crimson og deres like, iblandet temaer som er skissert opp og blir framført som jazz. Å sette Space O’hoi i en bås lar seg ikke gjøre, da musikken deres til tider er så eksperimentell at den er langt inne i avantgarde. Like fullt betegner de selv musikken sin som psykedelisk pop.

Vinteren 1997 ble Amphora startet av Steffan Hunstad (trommer, gitar), Hallstein Sandvin (gitar, sang) og Are Stifjell (sang). De gikk alle på musikklinjen ved Bodin videregående skole. Som Amphora spilte de inn en demo før de ble utvidet med Arild Johnsen (trommer, Thunder Perfect Mind) og debuterte 12. juni 1997 på en skolekonsert på Bodin videregående skole. På deres eneste konsert var Rolf Arne Sørgård (gitar) gjesteartist på noen låter. Musikalsk var de et psykedelisk popband med humoristiske tekster.

Sommeren 2000 fant Hunstad (bass), Sandvin (trommer) og Stifjell (vokal, tangenter) sammen med Lasse Johnsen (gitar) og Svein Inge Sjøbu (klarinett) ut at de ville starte band for å utvide sine egne forestillinger om hva musikk var. De ville også utvikle seg som musikere med basis i det de hadde gjort i Amphora og andre band.

På denne tiden spilte Johnsen og Sandvin parallelt i Thunder Perfect Mind, i tillegg har alle spilt og spiller i en rekke andre grupper og sammenhenger. I starten het de The Harald Allstars før de senere tok navnet Space O’hoi. Som The Harald Allstars gjorde de sin debutkonsert på Cinema Pub i Bodø i august 2000. På samme konsert slapp de sitt debutalbum costellos, mc cartneys, sammy davies’ and elton johns.

Neste konsert var på Romjulsrocken på Sinus i Bodø i 2000. I forkant av denne konserten hadde de skiftet bandnavn til Space O’hoi.

På en oppvarmingskonsert for Misvær Ska Forening på Studentersamfunnet i Bodø i august 2001 kom Maria Fredriksen (vokal, fløyte, perkusjon) inn som vikar for Sjøbu. Etter denne konserten ble hun fast medlem. De spilte deretter to konserter i romjula 2002 på henholdsvis Sinus og Gimle i Bodø. På Sinus-konserten var rognanartisten Erling Ramskjell gjestemusiker på siste låt.

Bandet tok så en pause fram til 27. desember 2005, da de igjen spilte på Cinema Pub. Dette skulle være den første av tre konserter denne romjulen, men de to andre ble avlyst grunnet sykdom.

Etter dette har bandet vært sporadisk i studio og spilt inn nytt materiale med tanke på å gi ut et album. En EP påbegynt i 2001 har lenge vært bebudet, men denne har ennå ikke blitt utgitt. Låten ”Bob” fra denne utgivelsen er derimot lagt ut på flere nettsteder.

I september 2008 kom samlealbumet Live + Outtakes ut. Den inneholdt som tittelen tilsier diverse konsert- og studioopptak som tidligere ikke hadde vært tilgjengelig. En vinylutgave av deres debutalbum har også lenge vært planlagt, og hele albumet er remikset med tanke på dette.

Bandmedlemmene bor nå spredt i ulike byer.

Biografien er skrevet av Tore Stemland. Materialet er copyright © Rockheim.